Je arts heeft je Bacilac femina geadviseerd

Bacilac femina is een voedingssupplement op basis van twee stammen lactobacillen – ook wel een probioticum genoemd dat helpt om de vaginale flora te beschermen. Wetenschappelijk onderzoek (in klinische studies) heeft bewezen dat het effectief is.

Probiotica zijn goede bacteriën, zoals lactobacillen en bifidobacteriën, met specifieke karakteristieken. Zo zijn er probiotica die zorgen voor een goede darmflora en weer andere die juist de vaginale flora versterken.

Er zijn veel soorten probiotica en ook niet iedere lactobacil is hetzelfde. Elke stam heeft andere eigenschappen die allemaal een ander effect hebben.
De lactobacillen (L. Rhamnosus & L. Reuteri) in Bacilac Femina hebben specifieke eigenschappen die de afweer in de urinewegen versterkt.

Postmenopauzale vrouwen hebben door de hormonale veranderingen van het lichaam over het algemeen nog maar weinig lactobacillen in het vaginale milieu. Deze lactobacillen zijn zeer belangrijk want zij houden de vaginale flora in balans en geven bescherming tegen vaginale- en urineweginfecties. De lactobacillen vormen een barrière bij de urinewegen zodat de slechte bacteriën, zoals de E.coli bacterie, zich niet kunnen nestelen in de urinewegen.

Bacilac femina is een natuurlijke oplossing zonder bijwerkingen.

  • Voorkomt (vaak terugkerende) gevolgen van een verminderd afweersysteem in de blaas en urinewegen
  • Unieke samenstelling van probiotica om de vaginale flora te herstellen en gezond te houden
  • Eenvoudig in te nemen voedingssupplement (capsule)

Kan door vrouwen van elke leeftijd worden gebruikt. 
Bacilac femina is een voedingssupplement dat twee types Lactobacillen bevat.

Samenstelling

Elke capsule Bacilac femina bevat minimaal 5 miljard gevriesdroogde kiemen van het type Lactobacillus Rhamnosus GR-1 (50%) en Lactobacillus Reuteri RC-14 (50%). 
De gevriesdroogde kiemen komen weer tot leven in de darmen en verplaatsen zich naar de vagina. Daar doen ze hun nuttige werk.

Hulpstoffen: maltodextrine (vulstof), hypromellose, microkristallijn cellulose (vulstof), magnesiumstearaat (antiklontermiddel), titaniumdioxide (kleurstof)

Gebruiksaanwijzing

Bacilac femina dient gedurende minstens 3 maanden gebruikt te worden. Het optimale effect wordt bereikt na 6 maanden. Zodra je de behandeling stopt neemt de kans op terugkeer van de klachten weer toe. Vraag je arts om advies of meer informatie.

Uitsluitend voor oraal gebruik.

Aanbevolen dosering

    • Oplaaddosis: gedurende 10 dagen 1 capsule per dag
  • Onderhoudsbehandeling: 1 capsule om de dag

Behandeling na gebruik van antibiotica of antimycotica ter versterking van de vaginale flora: 2 capsules per dag gedurende 1 week
Onderhoudsbehandeling: 1 capsule per dag gedurende 2 weken


Voorzorgsmaatregelen

Niet gebruiken bij allergie of overgevoeligheid voor één of meerdere hulpstoffen.
Lees over een succesvol onderzoek naar gebruik van lactobacillen (probiotica) versus antibiotica

Lactobacillen succesvol tegen blaasontsteking